Turkiye neden geri kaldi?

Turkler ancak ekonomik sartlarda geri kalirlar. Insaniyet ve ruh guzelliginde vatanimin insaninindan daha iyisi ile henuz karsilasmadim.

Son 100 yili surekli savasmak zorunda kalan Turk ulusu egitilmis insan gucunun %70 ini Canakkale"de kalanini da Sakarya da feda etmistir.

Turkiye Cumhuriyeti kuruldugunda egitilmis insan sayimiz neredeyse yok denecek kadar azdir.

Eski kulturumuzu yeni nesillere aktaracak bilincli insan kalitesinden yoksunduk.

Ama yine de, sadece 83 yilda bolgenin en buyuk, dunyanin ise sayili ekonomileri ve ordularina sahip bir toplumuz biz.

Turkiye iceriden bakinca kucuk ama disaridan bakinca cok buyuk bir ulkedir.

Kendimizi begenmegisimizin tek nedeni; kendimize bictigimiz degerin cok altinda olusumuzdur. Evet biz bu duruma kesinlikle layik degiliz.

Ancak son 100 yil sanli Turk tarihinin sadece kucuk bir ayrintisidir. Bu da gecer. Siz merak etmeyin. Damarlarinizdaki asil kana guvenin!

Hangi ulus bu kadar kisa zamanda bu kadar buyuk bir hamle yapabilir?

Bizi Isvicre, Isvec, Hollanda, Belcika vb. gibi kucuk ulkelerle kiyaslayanlar yanilirlar.

Bizi kiyasladiginiz toplumu bin yil Anadoluda birakin. Bu cografya ile, bu komsular ile ne kadar dayanabilirler acaba?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

BU VATANA KIYMAYALIM!

Bir yandan Ermeni propagandası yapan yazarlar, bir yandan hemen hemen hergün manşetlerde gördüğümüz haritalar , bir yandan reytingi yüksek Beyaz Türkler dedikoduları , bir yandan alışılagelmiş Kürt devleti senaryoları, Bir yandan Süryani soykırımı iddiaları, bir yandan Rum tezleri... Bu senaryolara alternatif olarak Türk milliyetçiliği adı altında bir provakatörü bize “yurtsever “ diye yutturma çabaları.. Sözü fazla uzatıp vaktinizi almak istemiyorum..
Soru : İyi de ne yapılmaya çalışılıyor ?
Yanıt: Tarih bilincinden yoksun , zavallı iddiaları ortaya atarak ülkemizde Batı düşmanlığı yaratılmaya çalışılıyor.. (zamanında İran’da yaptıkları gibi)
Soru: Bunu yapmak isteyen kimler?
Yanıt: Hristiyanlığı , museviliği , etnik şovenizmi, sahte milliyetçiliği kullanarak çıkar elde etmeye çalışan vurguncular , silah tacirleri ile müslümanlığı , etnik şovenizmi , sahte milliyetçiliği kullanmaya çalışan yerli işbirlikçiler , bunlara alet olduklarını bilemeyecek kadar “cahil” kesim ayrıca enformatik saldırıların etkisinde kalan iyi niyetli , yurtsever vatandaşlar..
Soru: Enformasyona dayalı saldırılar neyi hedefliyor ?
Yanıt:Aslında onlar Ermeni’nin Rum’un falan peşinde değiller..Onların amacı sadece ve sadece ülkemizde bir Batı düşmanlığı yaratarak Batı’ya sırtımızı dönmemizi, Batılı olmaktan vazgeçmemizi , diğer islam ülkeleri gibi yaşamamızı sağlamak.Bu sayede Şimdilik “ılımlı “gibi görünen ancak gerçek yüzü İrandaki ya da Libya’ daki gibi olan ,batı karşıtı görünümlü, gerçekte uluslararası emperyalizmin hizmetinde , üretmeyen fakat sürekli tüketen , hukuksuz , kalitesiz, kukla , halkını sömüren, sürekli karmaşa içinde olan bir “Doğu tipi Teokratik Devlet(ler)”kurmak
Lütfen bu oyuna gelmeyelim.. Biz , modern Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman Batıyla ittifak içinde olduk..Hatta o devletlerin yasalarından esinlenerek Medeni Kanunumuzu hazırladık... Avrupa Birliği’ne girsek de girmesek de bir Avrupa devleti gibi (hatta onlardan da ileride) , taviz vermeyen, üretken, çağdaş bir Türkiye olmak zorundayız...Aksi takdirde Atatürkçülük’ten bahsedemeyiz , Laiklikten bahsedemeyiz..Türkiye’yi tuzağa düşürmek isteyen dahili ve harici bir avuç iktidar sahibine , bazı işbirlikçilere , kendini milliyetçi diye yutturmaya çalışanlara karşı uyanık olalım. Bu memleket bizim..

Ö.K./2006